Podeli vest

Tužbom je tražena neodređena odšteta, uključujući i neke profite od filma „Top Gun: Maverick“, kao i da se Paramaunt blokira u distribuciji filma ili daljih nastavaka

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

top gan
Foto: Shutterstock

Porodica autora čiji je članak inspirisao film Toma Kruza “Top gan” iz 1986. godine, tužila je Paramaunt Pikčers zbog kršenja autorskih prava povodom ovogodišnjeg nastavka blokbastera “Top Gun: Maverick”.

Prema tužbi podnesenoj federalnom sudu u Los Anđelesu, jedinica Paramaunt Global nije uspela da povrati prava na članak Ehuda Jonaja „Top Guns” iz 1983. godine od njegove porodice, pre nego što je objavio nastavak, prenosi Rojters.

Navodi se da su Šoš i Juval Jonaj, koji žive u Izraelu, i Ehudova udovica i sin, rekli da je Paramaunt namerno ignorisao da su im autorska prava vraćena u januaru 2020. godine, oglušujući se na savezni zakon o autorskim pravima.

Paramount nije odmah odgovorio na zahteve za komentar.

Dodaje se da je tužbom tražena neodređena odšteta, uključujući i neke profite od filma „Top Gun: Maverick“, kao i da se Paramaunt blokira u distribuciji filma ili daljih nastavaka.

Rojters ističe i to da je „Top Gun: Maverick” najveći ovogodišnji hit na blagajnama, koji je zaradio 291 milion dolara u Severnoj Americi i 548,6 miliona dolara širom sveta u prvih 10 dana objavljivanja.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: