Podeli vest

U Skupštini Srbije danas je počela sednica na čijem su dnevnom redu izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima kojima se menjaju rokovi za raspisivanje i glasanje na lokalnim izborima.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tajug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Sednica je prva u prolećom zasedanju, pa je počela intoniranjem himne Bože pravde i uz Gardu Vojske Srbije.

Predložene izmene predviđaju da se odluka o raspisivanju izbora donosi najranije 150 dana, umesto 120 dana, a najkasnije 45 dana od dana pre isteka mandata odbornika, a da od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može proći manje od 30 umesto 45 dana, ni više od 60 dana.

Zakon bi trebalo da se donese po hitnom postupku, a za predstavnika predlagača određen je šef poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Milenko Jovanov.

Izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima ušle su u subotu u skupštinsku proceduru sa 184 potpisa narodnih poslanika.

Predlog su podržali poslanici vladajuće koalicije, Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, Ekološki ustanak, samostalni poslanici Pokreta slobodnih građana, kao i poslanici SDA Sandžaka i Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

Izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima se donose kao rezultat razgovora između vlasti i opozicije sa ciljem da se objedine lokalni i beogradski izbori 2. juna.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: