Podeli vest

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas rad, a raspravu o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji nakon dva masovna ubistva u Srbiji nastaviće u utorak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupština
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Pred poslanicima su četiri tačke dnevnog reda, a pored vladinog izveštaja o bezbednosnoj situaciji, parlamentarci će narednih dana raspravljati i o izveštaju REM-a, koji je već usvojio Odbor za kulturu i informisanje, formiranju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do tragedija, kao i o izglasavanju nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Sednici su i danas prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministri Bratislav Gašić, Danica Grujičić, Darija Kisić i Maja Popović. Sednica je počela juče u 15 časova, a poslanici su još uvek na prvoj tački dnevnog reda.

O svakoj tački se vodi pojedinačna rasprava. Brnabić je danas poručila da će u skupštini biti koliko god je potrebno kako bi razgovarala sa poslanicima o značajnim temama. Šefovi poslaničkih grupa Demokratske stranke i “Moramo-Zajedno” Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović rekli su danas da napuštaju današnje zasedanje, ali u popodnevnom delu sednicu, nakon te odluke, u sali je ostao zamenik šefa poslaničke grupe “Moramo-Zajedno” Aleksandar Jovanović Ćuta koji je polemisao sa Brnabić i Gašićem.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić je konstatovao da je opozicija tražila sednicu Skupštine Srbije o temama koje su pred poslanicima, a da šefovi opozicionih poslaničkih grupa nisu ni glasali za dnevni red, dok je deo opozicionih poslanika čak i napustio zasedanje, navodeći da to govori o njihovom odnosu i poštovanju prema temi. Nastavak sednice je u utorak u 10 časova.

Gašić Jovanoviću: Ne možete da menjate ministre kako je vama volja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas zameniku šefa poslaničke grupe “Moramo-Zajedno” Aleksandru Jovanoviću Ćuti da ne može da smenjuje ministre jer mu je volja i podsetio da se vlast osvaja na izborima.

Jovanović je u popodnevnom delu sednice govorio o protestima, podsetio na raniju Gašićevu ostavku, ali je komentarisao I tragediju koja se dogodila u okolini Mladenovca.

“Da, prošli put kada sam načinio grešku i tog trenutka sam se izvinio građanima Srbije i podneo ostavku, sada kažete da je narod ispred (skupštine) zbog mene, a da ja nisam ništa kriv. To su vase reči. Ne razumem. Ali za Mladenovac ste izneli niz neistina, taj čovek nikada nije imao oružje, nikada nije osuđivan jer je bio maloletnik I imao je privođenja koje nisu isto kao osuđujuće presude”, objasnio je Gašić.

On je rekao da Jovanović ne zna mnogo toga iz istrage, a da se poziva na to da nešto “narod priča”.

“Ja sam te noći bio sa saradnicima tamo. Video sam koliko je narod uplašen, koliko je svetla gorelo u selu. Pričao sam sa tim ljudima. Nikad se nije deslo da je on (ubica) izašao sa automatskom puškom jer bi istog trenutka bio uhapšen”, rekao je Gašić.

On je poručio da će monstrumi koji su počinili teške zločine odgovarati, ali je poručio Jovanoviću da ne može da očekuje da će mu sada iznositi detalje iz istrage.

“Nemojte to da očekujete, mi smo ozbiljni ljudi”, rekao je Gašić. Na komentar Jovanovića da “ne bi smeo da podnese ostavku ukoliko ne pita šefa”, Gašić mu je poručio da ne brine o njegovom integritetu. “Što se tiče mog integriteta, svakako postoji, i vi to znate, ali postoji i moj predsednik i stranka zbog kojih sam bio na sve tri funkcije u bezbednosnom sektoru i to ne bih mogao bez njihove podrške”, rekao je Gašić. Kada je reč o njegovoj smeni koju traži opozicija, Gašić je podsetio da su i premijerka i predsednik rekli da se ide na izbore.

“Idemo na izbore, narod će da kaže, eto ti loši kriminalci, nepismeni, glupi ne zaslužuju poverenje građana…a vi da menjate ministre jer vam je volja, nije moguće”, rekao je Gašić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ