Podeli vest

„Nudge“ je jedna od najstarijih Facebook funkcija. Za svoj dvadeseti rođendan doživljava preporod, posebno među mladim korisnicima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Facebook meta
Foto:Shutterstock

Kada ste poslednji put „bocnuli” nekoga na Fejsbuku ? U ranim godinama društvene mreže, ova funkcija je korišćena da nervira prijatelje ili privuče pažnju. Za svoju dvadesetu godišnjicu, Facebook želi da ponovo poveća funkciju guranja, prenosi „TechCrunch“.

Kao što je Facebook roditelj Meta najavio ove nedelje, osećaj ranih 2000-ih će se oživeti kroz male promene. Predlozi na platformi o tome koga možete da gurnete već su poboljšani. Sada bi trebalo da bude lakše pronaći stranicu za podsticanje putem pretrage. Još jedna nova funkcija je da možete da gurnete prijatelja kada ga tražite na Fejsbuku.

18-29 godina vole guranje

Samo u poslednjih mesec dana, kaže se da su promene dovele do trinaest puta više negodovanja nego ranije, prenosi Meta. Čini se da mladi korisnici posebno vole funkciju guranja. Više od 50% guranja dolazi od 18 do 29 godina.

Društvena mreža se odražava na svoje početke. „Nudge“ je bila jedna od prvih karakteristika mreže koju je 2004. pokrenuo Mark Zakerberg . Vremenom je ova funkcija postajala sve nepopularnija, a Fejsbuk ju je nedavno zabranio iz dubina svog sajta. Uzgred, Facebook nikada nije otkrio koja je tačno ideja bila iza guranja. Tumačenje je bolje bilo prepustiti korisnicima.

Za godišnjicu kompanije, ova funkcija treba da bude lak način da kažete „zdravo“ svojim prijateljima. Funkciji poke možete pristupiti ovde  ili preko facebook.com/pokes. Zašto onda jednostavno ne gurnete nekoga ponovo?


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: