Podeli vest

Na mostu Gazela koji je večeras bio blokiran četiri sata završen je protest “Srbija protiv nasilja”, u organizaciji dela opozicije, a saobraćaj na autoputu je uspostavljen u oba smera.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gazela blokada
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Saobraćaj je nešto ranije normalizovan i kod Doma Narodne skupštine gde je oko 19.30 časova počelo okupljanje učesnika protesta.

Na Gazeli je do kraja ostao samo mali broj učesnika protesta, jer su se prethodno oni koji su krenuli u šetnju od Skupštine, razišli pre 22.00 sata.

Povod za okupljanje bio je, kako su naveli organizatori protesta, nedavno usvojen Zakon o planiranju i izgradnji. Protest je večeras bio organizovan na dve lokacije.

Prvo je grupa od desetak ekoloških aktivista blokirala međunarodnu saobraćajnicu na mostu Gazela koja se, prema Krivičnom zakonu, ne sme blokirati.

Krivični zakon u članu 290 kaže da ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama ugrozi javni saobraćaj tako da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine. Protest je organizovan i kod Narodne skupštine.

Ta grupa građana se pridružila aktivistima na mostu Gazela i potom su zajedno učestvovali u blokadi saobraćajnice. Ovo je bio 14. protest “Srbija protiv nasilja”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.