Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je jutros u Hramu Svetog Svetog Save na Vračaru molebanu koju je služio patrijarh Porfirije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Moleban je služen pred Vučićev put u Njujork, a pored molitve poglavar SPC je poručo da ćemo tamo snažno podići svoj glas protiv istorijskog revizionizma i protiv toga da srpski narod bude proglašen za počinica genocida.

Patrijarh Porfirije je u obraćanju poželeo predsedniku Vučiću, pred današnji put u Njujork, da ima mudrosti i odlučnosti da svedoči istinu.

Porfirije je naglasio da su sve žrtve ratova na ovim prostorima jednako vredne poštovanja i molitvenog sećanja i dodao da je to jedan od neophodnih preduslova za mirnu budućnost među ljudima i narodima na ovim prostorima.

Vučić: Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje

Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što je jutros u Hramu Svetog Svetog Save

Vučić je naveo da je pred put u Njujork zatražio blagoslov od patrijarha srpskog Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji – hramu Svetog Save u Beogradu.

“Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija!”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić putuje u Njujork, gde će 23. maja biti održana sednica Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: