Podeli vest

Srbija sabira štete od jakog nevremena koje je pogodilo gotovo sve delove zemlje. Prema prognozi meteorologa danas nema izgleda za veće oluje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji danas umereno do potpuno oblačno, na severu zemlje uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, koji mogu biti izraženiji na jugu Srbije

Najniža temperatura od 13 do 17, najviša od 22 do 26 stepeni.

Za Beograd je najavljeno umereno do potpuno oblačno vreme. Ujutro i pre podne suvo, od sredine dana povremeno kiša ili lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Goran Mihajlović za RTS kaže da se u narednih sedam dana ne očekuju olujno-grmljavinske nepogode.

“Još u ponedeljak bi u centralnim i južnim krajevima bilo uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom, a nakon toga uglavnom stabilno vreme do kraja nedelje, sa maksimalnom temperaturom koja bi bila i nešto ispod proseka, a vrednost je između 25 i 29 stepeni”, kaže Mihajlović.

Vodostaji Save i Dunava kod Beograda u redovnim granicama, nema razloga za brigu

Vodostaji Save i Dunava kod Beograda su u redovnim granicama i građani nemaju razloga za brigu, javlja reporter Tanjuga.

Merač vodostaja kod Beton hale u Beogradu pokazao je da nivo Save trenutno iznosi oko 225 centimetara, a granica redovne odbrane od poplava je 500 centimetara, tako da je vodostaj Save u redovnim granicama i nema naznaka da će se to promeniti u naredna četiri dana.

Hidrološke prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda takođe govore o tome da će Sava stagnirati u naredna četiri dana, sa blagim porastom. Kada je reč o nivou vodostaja na Dunavu, i tu je situacija stabilna, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda za danas, on će dostići 270 centimetara, što je za pet centimetara više nego juče.

Granica redovne odbrane od poplava na Dunavu je 550 centimetara, a vanredne odbrane 650 centimetara, pa građani nemaju razloga za brigu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: