Podeli vest

U Hrvatskoj je na Savi, Dravi i Muri uvedeno vanredno stanje odbrane od poplava, a lokalni mediji javljaju da je Mura jutros u pet sati dostigla novi maksimum.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hrvatska poplave
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

Medjimurski.hr navodi da je Mura jutros u pet sati dostigla novi maksimum od 543 centimetra, da sada pada i da je u šest sati vodostaj bio 541 centimetar, prenosi Index.hr.

Šefica Službe u sektoru za hidrologiju Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Tatjana Vujnović izrazila je nadu da će se od utorka, sa stabilizacijom vremenskih prilika, stabilizovati i prilike na nabujalim rekama.

Naglasila je da su Drava i Mura počele da opadaju u Austriji, ali da bi opale u Hrvatskoj, njihov nivo mora pasti i u Sloveniji. Potvrdila je da je Sava u gornjem delu počela opadati već u subotu i da se vodeni talas pomera nizvodno.

Trenutno je vrh talasa u Rugvici i Prevlaci, pomeraće se nizvodno i to će trajati danima jer je Sava u tom delu spora, objasnila je ona. Osim na području Rugvice i Orla, Sava je noćas velike probleme zadavala i meštanima Lijevog Dubrovčaka na području Ivanić- Grada.

Prema informacijama sa terena, vodostaj Save je u jednom trenutku bio 871 centimetar, što je samo jedan centimetar niže od rekorda iz 2010. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: