Podeli vest

Dražić je sve vreme bio u mestu Semipolkiju kod Kijeva i najveći deo vremena provodio u skloništu sa lokalnim stanovnicima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kamion
Foto: Shutterstock

Aleksandar Dražić, poslednji vozač kamiona iz Srbije u Ukrajini koji je bio blokiran u ratnoj zoni kod Kijeva, vratio se sinoć u Beograd.

Dražić, koji je u sredu evakuisan iz Ukrajine u Poljsku, na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” stigao je sat iza ponoći avionom iz Varšave preko Frankfurta.

Na aerodromu su ga dočekali prijatelji, a on je rekao da je još zbunjen.

“Ne znam gde, šta ni kako. Da stignem do poljske granice pomogli su mi volonteri iz Crvenog krsta Belorusije, a od Poljske naši”, a na pitanje ko ga čeka, rekao je: “Čekaju me svi, pola Jagodine, ima vremena za priču”.

Dražić je sve vreme bio u mestu Semipolkiju kod Kijeva i najveći deo vremena provodio u skloništu sa lokalnim stanovnicima.

Kako je za Tanjug juče rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, Vlada Srbije uspela je da evakuiše više od 50 vozača iz Ukrajine.

On je naveo da je ponosan na činjenicu da je država uspela sve naše ljude da izvuče iz Ukrajine i dodao da je u evakuaciju naših građana bio uključen širi krug ljudi, iz Predsedništva, Privredne komore Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, bezbednosnih službi, KAO i ljudi iz Carine i Ambasade Ukrajine.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: