Podeli vest

Republička izborna komisija odbila zahteve koji su stigli iz Koceljeva, Bujanovca, Prokuplja i Novog Sada

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

izbori
Foto: Shutterstock

Republička izborna komisija je na noćašnjoj sednici odbacila više prigovora podnetih protiv rešenja opštinskih i gradskih izbornih komisija Koceljeva, Bujanovca, Prokuplja, Novog Sada zbog odbijanja zahteva da se poništi glasanje na nekim biračkim mestima.

Komisija je na sednici odbacila 24 prigovora koje je podneo Aleksandar Marić, ovlašćeno lice koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije protiv rešenja gradske izborne komisije Novi Sad.

Komisija je odbacila prigovore Jovana Velimirovića i Miroljuba Miloševića protiv rešenja izborne komisije Koceljeva o odbacivanju zahteva za poništenjem glasova na biračkom mestu u toj opštini, uz obrazloženje da nisu ovlašćeni da podnose takav zahtev.

Pored njih, Jasmina Kostadinović ispred koalicije Moramo-Ekološki ustanak-Ćuta- Ne davimo Beograd, podnela je dva prigovora na rešenje gradske izborne komisije Prokuplje, kojim se odbija da se glasanje poništi na biračkom mestu.

Te prigovore komisija je odbacila kao neosnovane.

RIK je odbacio i pet prigovora na odluku opštinskih izbornih komisija Koceljeva, Pećinaca i Bujanovca da se ne poništavaju glasovi na izborima za narodne poslanike.

Tri takva prigovora podneo je Zoran Pavlović koji zastupa koaliciju Dveri-POKS, a po jednu ovlašćeni predstavnici Koalicije Albanaca Doline i koalicije Moramo.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: