Podeli vest

Na sastanku u Vladi Srbije postignut je dogovor sa predstavnicima radnika Pošte Srbije, na osnovu sporazuma koji su potpisali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predstavnici sindikata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

posta kamion ilustracija
Foto: Shutterstock ilustracija

Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, u iznosu od dvadeset hiljada dinara, najkasnije do 25. novembra. Povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10 odsto, saopšteno je iz Vlade.

Kako se dodaje, dodatno povećanje plata radnicima u tehnologiji dogodiće se 1. januara 2024. godine i iznosiće 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 odsto u odnosu na trenutne zarade u tehnologiji.

Takođe, dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10 odsto, počevši od 1. januara 2024. godine.

Na sastanku je postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave rada, za sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do sutra, 16. novembra u 12 časova.

Nesankcionisanje uključuje i isplatu dela zarade tokom trajanja obustave rada, koja će biti isplaćena sa sledećom platom, zajedno sa putnim troškovima.

Dodatno, Vlada je saglasna sa prijemom dodatnih radnika u tehnologiji i utvrđen je obavezan šestomesečni sastanak sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije o poslovanju, rezultatima i radnoj atmosferi u Pošti Srbije.

Sastanku je prisustvovao i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Deo radnika Pošte Srbije bio je u obustavi rada tri sedmice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: