Podeli vest

U Skupštini Beograda danas je potpisan Memorandumom o razumevanju za projekat za gradnju tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine, sa pristupnim saobraćajnicama, parkovskim površinama i infrastrukturom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Memorandum su potpisali gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, v.d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Milan Vranić i ovlašćeni predstavnik kompanije „Power Ćina International Group Limited“ Jang Bo.

Potpisivanjem je, prema recima gradonačelnika Šapića, praktično formalizovana odluka da se krene u realizaciju ovog projekta. Ministar Mali je izjavio da je reč o kapitalnom projektu za Beograd i da Srbija ne odustaje od kapitalnih investicija već u njih, kao i životni standard građana, ulaže novac.

Kako je rekao, novca ima pošto je za prvih šest meseci bio planiran manjak od 95 milijardi dinara, a ostvaren je plus od 14,5 milijardi.

Novac za izgradnju tunela obezbediće Vlada Srbije, još sne zna koliko će koštati, ali se procenjuje da je reč o sumi od oko 150 miliona evra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: