Podeli vest

Majorku su ponovno “osvojili” party-turisti, piše Dojče vele i dodaje da to ostrvo muku muči s ljudima koji dolaze kako bi prekomerno konzumirali alkohol.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

žurka
Foto: Pixabay

Kako se navodi gosti su posebno aktivni na području Plaja de Palma. Predsednik Udruženja stanovnika kvarta Las Maraviljas, koji obuhvata najveći deo najvažnije turističke zone na Majorki migel Kanjeljas zabrinut je razvojem stanja na Plaja de Palmi. “Situacija je gora nego prošlih godina.

Naravno da mi ovde živimo od turizma, ali svejedno moramo biti u mogućnosti da živimo u miru, a to već odavno nije slučaj. Mnogi ljudi koji žive ovde u večernjim satima uopšte ne izlaze iz kuće dobrovoljno.

U strahu su”, rekao je on. Zloglasna “party-zona”, koja se nalazi nekoliko kilometara izvan glavnog grada na ostrvu, ovih je dana ponovno čvrsto u rukama turista partijanera.

Kao i inače, sa prvim danima leta tu dolaze pre svih nemački fudbalski timovi iz amaterskih liga, grupe žena u potrazi za zabavom i ljubitelji alkohola, ali Plaja de Palma je u ovo doba godine destinacija broj jedan i za desetine hiljada španskih maturanata sa kopnenog dela zemlje, koji na odgovarajući način žele da proslave kraj školovanja, a na promenadi uz plažu dugu više od pet kilometara na njih čekaju mnogobrojni barovi i disko-klubovi.

Udruženje hotelijera Plaja de Palma, koje trenutno zastupa interese 114 hotela, insistira na tome da svako može da se zabavlja, ali da pritom ne mora baš da se preteruje.

To Udruženje reklamira Plaja de Palmu isključivo kao cilj za porodični odmor, kao mesto na kojem se tokom godišnjeg odmora može baviti raznim stvarima.

Kako piše DW u ovo doba godine već oko podne je party na plaži u punom jeku, usred dana pijani gosti se teturaju po plaži, smrdi na urin, proliveno pivo, kremu za sunčanje, ulje za prženje pomfrita. Turisti nabavljaju alkohol u mnogobrojnim supermarketima u neposrednoj blizini.

S obzirom takvu situaciju hotelijeri, gastronomi i vlasnici diskoteka iz ovog kvarta izdali su zajedničko saopštenje u kome navode da manjkave kontrole konzumacije alkohola u javnosti i nedostatak delotvornih propisa o kažnjavanju takvog ponašanja ugrožavaju sadašnjost i budućnost tog turističkog područja.

Oni su pozvali nadležne institucije da preduzmu “energične i efikasne mere kako bi se suočili sa tom neizdrživom situacijom” i dodali da je potrebno da se ustanove jasni propisi i da počne primena rigoroznih sankcija, ali i da se pojača policijski nadzor.

Dodaje se da je problem i to što špansko zakonodavstvo ne dozvoljava da se na licu mesta od stranaca zahteva plaćanje kazne izrečene na temelju komunalnih propisa, zbog čega policajci mogu samo da opominju one koji se ponašaju na neprikladan način.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: