Podeli vest

Američki savezni tužioci zaplenili su dva bankovna računa koja su povezana sa Brajanom Volšom, optuženom za ubistvo supruge Ane Volš, u slučaju koji se vodi protiv njega u vezi sa falsifikovanjem umetničkih dela Endija Vorhola.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sud suđenje
Foto: Pixabay

Volš je u martu optužen za ubistvo supruge Ane, poreklom iz Srbije, kao i za ometanje policijske istrage i opstrukciju pravde i “nepropisno prenošenje ljudskog tela”, rekao je okružni tužilac u Norfolku Majkl Morisi, prenosi Foks njuz.

Ukoliko bude osuđen za ubistvo, Volšu preti doživotna kazna zatvora bez mogućnosti puštanja na uslovnu slobodu. Volš je pre ubistva, u aprilu 2021, priznao krivicu po jednoj tački optužnice za, između ostalog, prevaru uz upotrebu telekomunikacija ili interneta, posedovanje konvertovane robe i nezakonitu novčanu transakciju.

On je navodno uzeo dve autentične slike Endija Vorhola koje su bile u vlasništvu prijatelja u Južnoj Koreji, a zatim ih je stavio na prodaju na “eBay”. Volš je tada navodno kupcu dao lažne slike. Prema pisanju bostonske televizije WCVB, federalni tužioci traže dozvolu od sudije da oduzmu nešto manje od 9.000 dolara sa računa.

Savezni sudija je prethodno odobrio nalog kojim se od Volša traži da vrati 225.000 dolara u gotovini, kao i da preda originalne Vorholove slike. Prema novom podnesku tužilaca, novac sa novootkrivenih računa bi se dodao na prvobitni nalog za oduzimanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: