Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da su u kontekstu pisma Komiteta za međunarodne odnose i odbranu Doma lordova parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, upućeno Dejvidu Kameronu, direktno potvrđeni legitimni i legalni koraci koji vode ka samostalnosti Srpske.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dodik
Foto: Shutterstock

Reč je o pismu u kojem je, između ostalog, DŽesi Barton Hronešova sa London koledža navela da su preduzeti koraci za legalnu secesiju Srpske.

“Sviđa mi se korišćena terminologija i ponosan sam na činjenicu da je Dom lordova diskutovao o stanju u Republici Srpskoj i o meni lično i da je informisan o legalnim koracima koje preduzima Republika Srpska”, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Konstatovano je, takođe, da su doneseni zakoni koji Republiku Srpsku vraćaju na “izvorni Dejton”, tj. skup institucija s moćnijim entitetskim ovlaštenjima.

“I tu nisu pogrešili. Nama jeste cilj da institucionalno jačamo Srpsku kroz poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma”, naveo je Dodik.

Ponosan je, ističe, i na činjenicu da nigde nije konstatovano da “koristimo neustavne metode, već da su svi koraci legitimni, ali su ujedno u suprotnosti s agendom pojedinih zapadnih zemalja kojima je namera potpuni nestanak Srpske”.

“Ovo pismo se ne razlikuje od prethodnih koja se pojavljuju s vremena na vreme, što je očigledna potvrda da je Dom lordova samo potpisnik teksta koji je nastao na drugoj lokaciji i u drugom centru odlučivanja”, napisao je Dodik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: