Podeli vest

Oko 9.000 zaposlenih u predškolskim ustanovama na teritoriji Beograda, zahvaljujući danas usvojenom rebalansu budžeta, dobiće povećanje osnovice plate počevši od zarade za septembar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su rebalans budžeta za 2023, u kojem je jedna od najvažnijih stavki povećanje osnovica plata za sve zaposlene u predškolskim ustanovama. Gradonačelnik Beograda rekao je na početku sednice, da će se to povećanje posebno odnositi na pomoćno osoblje, spremačice, čistačice, kuvarice, kurire i administrativno osoblje, kojima su plate bile izuzetno niske.

Šapić je naglasio da je za njega ovo najvažnija predložena odluka zahvaljujući kojoj bi plate vaspitačica koje su sada oko 70.000 mogle već od septembra mogle da budu i do 90.000 dinara, a od januara i do 100.000. Grad je, kako je precizirao do sada povećavao republičku osnovicu za šest odsto, a sada će je povećati za još 10.

“Na republičku osnovicu za plate u predškolskim ustanovama Grad Beograd će dodati još 16 odsto. S obzirom na to za će Republika podići taj iznos za još 5,5 odsto u septembru, a ima najava da će od januara podići za još 10. Kada se sve sabere vaspitačica bi od sadašnjih 70.000 mogla da prima i 100.000 dinara, što će biti značajno povećanje zahvaljujući Gradu i Vladi Srbije”, rekao je on. Gradonačelnik je rekao da će rebalans omogućiti da se poveća i solidarna pomoć za zaposlene u predškolskim ustanovama, tako da će umesto 25.000 ona iznositi 40 000, koliko imaju i svi zaposleni u javnim komunalnim preduzećima. “Mislimo da je to značajno, značajno povećanje”, rekao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: