Podeli vest

Vatrena stihija besni u grčkoj prefekturi Magnezija, uprkos titanskim naporima koji se ulažu da se obuzda požar, koji je u sredu izbio u Velestinu i odneo dva života.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

U toku je bitka sa vatrom na priobalnom delu prema Nea Agialosu, gde od ranog jutra pored kopnenih snaga deluju tri aviona i helikopter.

Na rutama vozova na pravcu Larisa-Volos saobraćaju autobusi, zbog požara u široj oblasti, prema informacijama Helenik trejna, prenosi portal Prototema. Rano jutros nešto posle 01.30 sati, upućena je poruka meštanima naselja Melisatika da se evakuišu prema Volosu.

Zatim je u 05.30 ujutru novom porukom Civilna zaštita zatražila evakuaciju područja Hrisi Akti Panagija, Velanidija, Maratos i Kritarija. Nešto kasnije, u 05.46, poslato je novo upozorenje za oblasti Pefkakija, Alikes, Ag. Georgios i Nea Agćialos. Požar na Rodosu traje već 10. dan, ali u istočnom delu jenjava.

Na jugozapadu vatrogasci deluju severno od Laerme i jugozapadno od Vati. Pored kopnenih snaga, od jutros pomažu tri aviona i tri helikoptera. Situacija je bolja i na Krfu gde je požar u povlačenju, ali i tamo još ima raštrkanih izbijanja vatre. Tokom večeri je preovladavao jak severo-severozapadni vetar.

Vatrogasci se bore sa plamenom, a u rejonu sela Lafki, angažovane su i dve letelice.

U Karistosu su napori vatrogasne brigade koncentrisani u oblasti Antije, dok je u isto vreme došlo do širenja požara u blizini Platanistosa.

U požaru u Eđiju, kako navode u Vatrogasnoj službi, vatra se povlači, a iako je tokom dana bilo malih zapaljenja na kritičnim mestima, sva su zadržana u perimetru i sanirana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: