Podeli vest

U drami “Pluća” engleskog autora Dankana Mekmilana igraju Suzana Lukić i Goran Jevtić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pozorište
Foto: Shutterstock

 Drama “Pluća” engleskog autora Dankana Mekmilana, u kojoj igraju Suzana Lukić i Goran Jevtić, biće premijerno izvedena 11. maja u Operi i teatru “Madlenijanum”, saopštila je danas ta kuća.

“Drama izrazito savremenim jezikom govori o dvoje pametnih ljudi koji su pred ispitom rešavanja iskonskih ljudskih potreba dok ih pitanja karijere, ekologije, tehnologije i samorealizacije zbunjuju i zaustavljaju da zapravo žive punim plućima i onako kako im srce govori”, saopštio je Madlenijanum.

Kako je navedeno, reditelj i prevodilac drame Ivan Vuković odlučio se za dvoje glumaca koji su u “punoj raskoši i zrelosti svojih karijera”.

“Njihova izuzetna nesvakidašnja kompatibilnost se naročito oslikava u duhu urbanosti koju svojom harizmom poseduju oboje i u posebnom dikcijskom daru da na izgled svakodnevni, čak ulični, govor učine pravom pozorišnom poezijom”, kaže se u saopštenju.

“Pluća” “Madlenijanum” radi sa agencijom “Marador”, scenografkinja predstave je Ema Stojković, kostimografkinja Ivana Mladenović, a kompozitor Miroslav Radulović.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: