Podeli vest

Veliki broj dece i roditelja prisustvovao je ovog vikenda predstavljanju knjige Povratak u Neobuzdaniju i druge priče za slatku noć u Ada Mall Shopping Centru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Jelena Petrović/Vulkančiću

U pitanju je jedinstvena zbirka 13 priča 8 autora u izdanju Vulkančića, od koje je deo prihoda usmeren na opremanje dečjih biblioteka širom Srbije.

Razgovor sa autorima zbirke: Stašom Vukadinović, Rankom Trifkovićem, Jovanom Kešanski, Jelenom Jovanović, Dušanom Pejčićem i Stefanom Tićmom, vodila je Ivon Jafali. Publika ih je pozdravila nizom aplauza, a najveću podršku dobili su glumci Škole glume Veliki Mali Princ, Sofija Nikolić i Nikola Jonić, koji su čitali odlomke iz priča. Nakon događaja autori su potpisivali knjige i družili se s decom.

Tokom predstavljanja knjige Povratak u Neobuzdaniju i druge priče za slatku noć pročitan je i deo priče Rozi i čarobne cipele popularnog pisca, Ivana Tokina, koji je prvi put pisao za decu, ali je bio sprečen da prisustvuje događaju. Predstavljanju knjige nije prisustvovao i autor priče Priča o pravom drugarstvu,Bogdan Stevanović, poznat kao autor bloga Blogdan, jer trenutno boravi u inostranstvu.

Autori priča u knjizi složili su se da priče u zbirci Povratak u Neobuzdaniju i druge priče za slatku noć, imaju karakter modernih bajki i da su namenjene kako deci, tako i odraslima koji su sačuvali sposobnost da maštaju i veruju u ostvaranje želja i snova.

Dušan Pejčić, inače poznati pisac za decu, istakao je da je za njega bilo lako da napiše svoje dve priče Bajka o psu i Hrabra mala pahulja, jer svakodnevno, kao učitelj od dece dobija inspiraciju.

Jovana Kešanski, kolumnistkinja portala Luftika i autorka knjige za odrasle 109 pletenica, rekla je da je svoje priče Vila Srnolina i čudesni prah i Potraga za rogom pisala zajedno sa kćerkom Srnom, koja je prisustvovala promociji. Jelena Jovanović, koja je za zbirku napisala naslovnu priču Povratak u Neobuzdaniju, ali i priču i Čudesna olovka i dva kraljevska mangupa, inače autorka bloga TushOnLush, istakla je da su deca oduvek volela da maštaju, slušaju i pričaju bajke i da se današnje generacije u tome
ne razlikuju.

Autor priča Lavica Jeca podučava vučadiju i Princeza ratnica na dvoru kralja Radomira, koji iza sebe ima niz knjiga i radi na narativima za video igrice, Ranko Trifković, iznenadio je prisutne objašnjenjem da su pojedine video igrice jednako dobre za decu kao i priče u knjigama, jer više odgovaraju načinu komunikacije savremene dece. Staša Vukadinović, autorka knjiga o devojčici StaŠi, koja je u zbirci napisala priče Iskra i plava vrana i Hana i mačka, priznala je da joj nije bilo lako da napiše bajku, jer inače
piče o realnim događajima i istakla da je uprkos tome zaista uživala pišući.

Knjigu Povratak u Neobuzdaniju i druge priče za slatku noć priredili su Vulkančić i brend Munchmallow. Knjiga se može se nabaviti u knjižarama Vulkan širom Srbije i na sajtu vulkani.rs .

U poslednjoj, 14-toj bajci u knjizi, ostavljen je prostor da deca dopune priču i tako napišu svoju bajku koju mogu poslati na munchmallowbajke@gmail.com .


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: