Pošta Srbije predstavila je danas prigodnu marku sa likom glumca Velimira Bate Živojinovića (1933-2016).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

V.d. Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je marka izdata na prelazu dve godine povodom dvostrukog jubileja – 50 decenija od ratnog filma “Sutjeska” (1973) i 55 godina od akcionog ostvarenja “Most” (1969), u kojima je Živojinović igrao.


Đorđević je ocenio da je svojim brojnim ulogama Živojinović ostavio veliki trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji i “zaslužio da dobije svoju poštansku marku”.


Prema njegovim rečima, Živojinović je bio “veliki glumac”, koji je bio posebno popularan u Kini, zahvaljujući pre svega filmovima “Most” i “Valter brani Sarajevo” (1972).


Unuka čuvenog glumca Dina Živojinović je istakla da izdavanje marke pokazuje da se “prave vrednosti prenose iz generacije u generaciju” i da je to još jedan od načina da “čuvamo Batin lik i delo”.


“Bata i svi ostali članovi porodice bi bili veoma zadovoljni da su sa nama, i od srca veliko hvala”, poručila je Živojinović, kojoj je Đorđević uručio marku, uz prigodno otvaranje šampanjca.


Iz Pošte Srbije je istaknuto da je Živojinović “velikan filmske umetnosti”, koga je na marki portretisao u odelu i leptir mašni kreator Pošte Srbije Miroslav Nikolić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: