Podeli vest

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković potpisala je danas u Vladi Srbije Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede sa predstavnicima sedam udruženja poljoprivrednika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

poljoprivrednici
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Sporazum su potpisali predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženja proizvođača mleka Naše mleko, Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice, Udruženja STIG Požarevac, Udruženja Za spas i opstanak stočara zapadne Srbije, Saveza Udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja “Adraniˮ. 

Do potpisivanja Sporazuma dolazi nakon protesta poljoprivrednika koji su, nakon pregovora sa premijerkom Anom Brnbić i ministrom finansija Sinišom Malim, izjavili da je postignut dogovor.

Predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Stig” Nedeljko Savić ranije je rekao da su poljoprivrednici dogovorili da se postojeće subvencije po hektaru obradive zemlje sa 9.000 dinara podignu na 18.000.

Postojeće dadžbine za navodnjavanje biće smanjene za 50 odsto, dok će od 1.januara 2024. biti u potpunosti ukinute, rekao je on.

Takođe, kako je naveo, dogovoreno je da se od 1.januara. 2024. godine na dizel gorivo za poljoprivrednike za 100 litara po hektaru ne obračunavaju akcize i PDV.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: