Podeli vest

Član RIK-a ispred liste “Srbija proiv nasilja” Tanasije Marinković rekao je danas da je njihov pravni tim od 15 članova izvršio uvid u jedan deo izbornog materijala i da su utvrdili, kako je rekao, 30 odsto “fantomskih” glasača ostvarilo pravo glasa na izborima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

On je na konferenciji za novinare ispred RIK-a rekao da se te osobe nalaze na pozivima za glasanje koje su dostavili stanovnici zgrada, koji tvrde da ti ljudi nisu njihove komšije i ne žive u tim zgradama.

Marinković tvrdi da je to ustanovljeno na osnovu uvida u 1300 uzoraka.
“Fantomski birači su lica koja se nalaze na pozivima za glasanje koja su nam građani, stanovnici zgrada dostavljali koji tvrde da ta lica ne žive na tim adresama, da nisu njihove komšije i njihovi sugrađani. To rađa ozbiljnu sumnju u uređenost biračkih spiskova u Srbiji, a samim tim i u zakonitost i legitimnost čitavog procesa”, rekao je Marinković.

Predstavnica SPN u Gradskoj izbornoj komisiji Sofija Mandić tvrdi da postoji problem sa biračkim spiskovima i ‘fantomskim’ biračima i smatra da je potrebna međunarodna istraga, a da treba pozvati i Tužilaštvo za organizovani kriminal.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: