Podeli vest

Sve te pretnje i napadi dolaze sa ciljem da odustanemo od dijaloga i to je praktično poziv na prekid pregovora, rekla je Mihajlović, a saopštilo resorno Ministarstvo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ MRE/NIKOLA MLADENOVIC

 Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da Beograd ostaje posvećen dijalogu i pregovorima sa Prištinom, uprkos pretnjama i napadima koje upućuje Aljbin Kurti, čiji je cilj prekid razgovora.

Mihajlović je navela da je politika predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije svih ovih godina, politika mira i stabilnosti u čitavom regionu, što često nije lako održati, posebno zato što, kako je istakla, sa druge strane imamo napade koji zapravo predstavljaju pokušaje Aljbina Kurtija da se prekinu pregovori.

“Sve te pretnje i napadi dolaze sa ciljem da odustanemo od dijaloga i to je praktično poziv na prekid pregovora”, rekla je Mihajlović, a saopštilo resorno Ministarstvo.

Bez obzira na sve, Srbija ostaje posvećena dijalogu i miru, jer bez mira nikome neće biti bolje, ni Srbima, niti ostalima koji žive na Kosovu i Metohiji, poručila je Mihajlović.

“Pokazali smo, i predsednik Vučić i vlada, da je politika mira i stabilnosti jedina politika za koju se zalažemo i koju sprovodimo i nećemo odustati od pregovora, koliko god druga strana vršila opstrukcije. Predsednik Vučić ide sledeće nedelje u Brisel, i čini mi se da je svaki put sve teže, ali svakako nećemo odustati od dijaloga”, rekla je Mihajlović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: