Predsednik Vlade Miloš Vučević prisustvuje danas liturgiji koju povodom praznika Vidovdana u manastiru Ravanica služe vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/

Pre početka liturgije hor “Vozglas” otpevao je himnu “Bože pravde”. Liturgiji prisustvuju i ministri u Vladi Srbije Nemanja Starović, Tomislav Momirović i Nikola Selaković. Vučević je jutros u Ravanici prisustvovao parastosu Svetom knezu Lazaru i Kosovskim junacima, čime je otpočelo obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara – 28. jun.

Premijer Vučević i gosti su se zatim poklonili ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upalili sveće. Kako je najavljeno, po završetku liturgije premijer Vučević prisustvovaće svečanoj sednici Vlade Srbije u Gradskoj kući u Kruševcu, koja će biti održana povodom praznika Vidovdana i 635. godišnjice Boja na Kosovu.

Potom, premijer će položiti vence na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu i obratiti se, nakon čega je predviđen obilazak Taktičko – tehničkog zbora, odnosno prikaz naoružanja i opreme.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu će biti održana centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: