Američki bend Dogstar održao je na Arsenal Festu u Kragujevcu prvi koncert u Srbiji, a basista ove grupe, holivudski glumac Kijanu Rivs, poneo je titulu zvezde prve večeri jednog od najznačajnijih festivala u ovom delu Evrope.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEBOJSA RAUS

Još od trenutka kada je, pre nekoliko meseci, objavljen “line up” 14. izdanja Arsenal Festa, u kome se našlo ime benda Dogstar i svetski poznatog glumca Kijanu Rivsa, publika je s nestrpljenjem iščekivala njihov koncert, što se potvrdilo u četvrtak uveče, kada je na oko sat vremena pred nastup američke grupe, prostor “Kneževog arsenala”, u kojem se održava trodnevni festival, počeo naglo da se popunjava.

Uprkos spektakularnim koncertima bendova Asian dub foundation i Partibrejkersa na Main stage-u, koji su započeli prvo veče festivala, očigledno je bilo da je nekoliko hiljada posetilaca s nestrpljenjem iščekivalo upravo dolazak Kijanu Rivsa, koji se sa kolegama iz benda, praćen dimnim efektima, na glavnoj sceni pojavio tačno u minut nastupa zakazanog za 23.20 i izazvao egzaltiranost, pre svega, ženskog dela publike.

Svestan da je zvezda koja pleni, ali sasvim uljudan, pristojan, Kijanu Rivs je u više navrata vrlo srdačno pozdravio publiku i komunicirao sa masom, koja je uzvraćala vriskom.

Evidentno je bilo da publika uglavnom nije znala pesme benda Dogstar, ali su njihove članove nagradili ovacijama, na ispuštajući telefone kojima su snimali koncert koji je trajao nešto više od sat vremena. Kako su dočekani, Dogstar i, pre svega, Kijanu Rivs i ispraćeni su nakon nastupa gromoglasnim aplauzima.

Prvo veče na Main Stage-u Arsenal Festa zatvorio je bend Brkovi, dok su nastupi DJ-eva, alternativnih bendova i repera na preostale dve scene festivala – Garden stage-u i Exlosive DJ stage-u potrajali do ranog jutra.

U petak, druge večeri Arsenal Festa, epitet “zvezda” ovog značajnog muzičkog događaja poneće Bijelo dugme, koje koncertom obeležava 50 godina postojanja. Publiku iz Srbije, ali i inostranstva, na tri scene zabavljaće u petak i Nouvelle Vague, Coby, Lil Pump, Oathbringer, Gajbraš T, Dante, Steffan, Njezz, Miki Radojević i bend, Jet Vesper, Vojko V, Bad daughter, Mortal Kombat, Ritam nereda, Rouzi, Mimi Mercedez, Petrovitz YU, Tijana Kabić, Nexie, Musumeci i Kristijan Molnar.

FOTO TANJUG/ NEBOJSA RAUS


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: