Podeli vest

Bivši predsednik Srbije Milan Milutinović preminuo je u 81. godini, objavio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na svom Instagram profilu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

preminuo
Foto: Pixabay

Milutinović je bio predsednik Srbije decembra 1997. do decembra 2002. godine.

Osim te funkcije, bio je sekretar za prosvetu i nauku Srbije, ambasador Jugoslavije u Grčkoj i ministar inostranih poslova SR Jugoslavije.

Nakon isteka predsedničkog mandata, u decembru 2002. godine, predao se Haškom tribunalu, gde je bio optužen za ratne zločine u toku sukoba na Kosovu i Metohiji.

Oslobođen je 26. februara 2009. i proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.

Vućić uputio telegram saučešća povodom smrti Milana Milutinovića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti nekadašnjeg predsednika Milana Milutinovića.

„Sa tugom sam primio vest o smrti Milana Milutinovića, čoveka koji je predano, ozbiljno i sa velikom posvećenošću obavljao neke od najodgovornijih dužnosti u teškim istorijskim vremenima i iskušenjima za našu zemlju i narod”, naveo je Vučić.

Ukazao je da je, kao svedok i direktni učesnik prelomnih događaja u kojima se odlučivalo o sudbini i budućnosti Srbije, Milan Milutinović dostojanstveno i dosledno branio državne interese i načela međunarodnog prava i pravde, uprkos pritiscima bez presedana u novijoj istoriji, saopštila je Služba sa saradnju sa medijima predsednika Republike.

“Podjednako časno i snažno branio je Srbiju od nepravednih optužbi pred haškim tužiocima, imajući u vidu jedino interese i dobrobit zemlje i naroda. Do poslednjeg daha i dana, Milan Milutinović je voleo Srbiju, iskreno se radujući svakom njenom uspehu, svakoj novoj fabrici, izgrađenoj školi, bolnici i kilometru puta. Pamtiću ne samo njegov entuzijazam sa kojim je govorio o budućnosti Srbije, već i njegovo ogromno političko iskustvo, stečeno tokom neprestane borbe za Srbiju”, istakao je Vučić.

Dodao je da će Milutinovića narod pamtiti kao patriotu, koji je živeo za to da se Srbija ponovo uzdigne na mesto koje joj pripada, hrabro i nepokolebljivo zagledana u budućnost.

“Znam da je bio ponosan na sve što je naša zemlja do sada uradila, kao što znam da će Srbija nastaviti nezaustavljivo da napreduje, uprkos svim izazovima. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, partijskim kolegama i poštovaocima Milana Milutinovića. Neka počiva u miru“, navedeno je u telegramu saučešća predsednika Vučića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

Vest nije pronadjena

POGLEDAJTE JOŠ