Podeli vest

Viši sudnu Beogradu zakazao je za 22. jul izričanje prvostepene presude Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

U završnoj reči postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda zatražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.

Tužilaštvo je takođe tražilo da se Marjanoviću odredi pritvor, ističući da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umiasljajem ubio i to na svirep i podmukao način.

Nakon završnih reči tužilaštva advokati odbrane su u svojim završnim rečima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.

Takođe oni su tvrdili da nema dokaza koji ukazuju da je Marjanović ubio svoju suprugu, a kao ključni dokaz predstavili su iskaz ćerke bračnog para Marjanović, u kom ona tvrdi da je sve vreme bila sa ocem na nasipu.

Advokati odbrane su rekli da ne vide drugo rešenje sem oslobađajuće presude.

Marjanović se danas izjasnio da se pridružuje završnim rečima svojih advokata i da nema šta da doda.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

(Kraj) jlz/


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: