Podeli vest

Jokić obavio je danas lekarske preglede u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije uoči početka priprema reprezentacije za Evropsko prvenstvo

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn/Arhiva

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić obavio je danas lekarske preglede u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije uoči početka priprema reprezentacije za Evropsko prvenstvo (od 1. do 18. septembra).

Jokić nije mogao da pomogne reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo zbog pravila o osiguranju NBA igrača, prema kojima sa ekipom može da provede samo 28 dana.

“Jokić je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavio kontrolu sportske forme. Zavod za sport i medicinu sporta RS proverava zdravstvene sposobnosti, obavlja kontrole utreniranosti i utvrduje nivo sportske forme sportista radi obavljanja sportskih aktivnosti i učestvovanja na sportskim takmičenjima na kojim se postižu najbolji rezultati. Pored provere i praćenja kondicije i zdravstvenog stanja, stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta RS sugerišu kako i na koji način se može pospešiti sposobnost tela da izvršava zadate zadatke. Budući da je kondicija stanje fizičke sposobnosti, ona pozitivno utiče na mentalno i emocionalno zdravlje, kao i na kvalitet života”, naveli su iz Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Jokić je nedavno sa Denverom potpisao najveći ugovor u istoriji NBA košarke, vredan 264 miliona dolara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: