Podeli vest

Prvog dana Egzita policija je zaplenila više od šest kilograma različitih vrsta narkotika od 34 osobe protiv kojih su podnete odgovarajuće krivične prijave.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Policija svetla
Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su državljanina Slovenije B. G. (1970), kod koga je, prilikom pretresa stana u Novom Sadu u kome osumnjičeni neprijavljeno boravi, pronađeno 4,1 kilogram amfetamina, 602 grama marihuane, 44 grama kokaina i digitalna vaga.

Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga B. G. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu, policija je kod 33 osobe pronašla 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete ekstazija i druge psihoaktivne supstance.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Prvi dan Egzita protekao je mirno, bez narušavanja javnog reda i mira.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da i ova zaplena narkotika pokazuje da država drži reč i da će svi, bilo da su narko-dileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni i sankcionisani.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve da festival protekne bezbedno i da svi posetioci budu sigurni. Kao što smo upozorili nećemo dozvoliti da festival bude mesto na kome će narko-dileri trovati ljude, ali i svaki uživalac droge biće kažnjen i sankcionisan, jer je i posedovanje narkotika krivično delo“, rekao je Vulin.

On je pohvalio rad policijskih službenika i upozorio da će policija tokom svih dana trajanja festivala raditi istim intenzitetom, posvećeno i uporno kako bi osigurala bezbednost i obeshrabrila one koji i pomisle da bez posledica mogu da prodaju narkotike.

„Svakog narko-dilera i uživaoca droge naći ćemo i u skladu sa zakonom privesti pravdi“, poručio je ministar policije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: