Podeli vest

Ziđin koper precizira da se napad dogodio u 5.20 časova u pogonu drobljenja Borske flotacije. Policija je uhapsila napadače

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Pixabay

Dvojica napadača rano jutros su pretukla radnika Borske flotacije M.M. (55) nanevši mu povrede po licu, zbog čega je povređeni radnik zbirnut u borskoj bolnici, saopštila je komapnija Srbija Ziđin koper.

Dodaje se da je policija brzo uhapsila i privela napadače koje je zatekla na mestu napada.

Ziđin koper precizira da se napad dogodio u 5.20 časova u pogonu drobljenja Borske flotacije u kome se odvaja hladan materijal, kada je M.M. pokušao da spreči napadače da ukradu otpadni bakar

Navodi se da su napadači udarali pesnicama po glavi radnika, koji je zadobio povrede lica, zbog čega je zbrinut na Odeljenju trijaže borske bolnice.

Radnik se oseća dobro, ali je zadržan zbog detaljnog ispitivanja, navodi se u saopštenju.

“Batinaši lopovi su efikasnom akcijom borske policije uhvaćeni samo sat vremena nakon napada i to na mestu zločina. Posle obračuna sa M.M, koji je pretučen, jer nije hteo da im pokaže gde je sakrio prethodno ”tipovan” plen, oni su se ponovo vratili u Borsku flotaciju u nameri da nastave sa krađom, pa ih je bezobzirnost i bahatost koštala privođenja”, navodi se u saopštenju Ziđin kopera.

Dodaje se da je, prema podacima Sektora za bezbednost i zdravlje na radu ove kompanije, prošle nedelje registrovano 375 osoba koje su u 58 navrata pokušale da ukradu oko 800 kilograma raznog bakarnog materijala.

“Karakteristično je to da se u poslednje vreme napadi na imovinu kompanije dešavaju tokom dana i da u takvim akcijama učestvuje sve veći broj maloletnika i žena”, rekao je rukovodilac ovog sektora Saša Perišić, prenosi Ziđin.

Kompanija Srbija Ziđin koper najoštrije je osudila nasilje i pohvalila radnika M.M. za revnosnost prilikom očuvanja imovinske bezbednosti kompanije, ali i pozivala sve relevantne državne institucije da suzbiju zločin i krađe, a pravosudne organe da ubrzaju pregled, vođenje i procesuiranje ovakvih slučajeva i strogo kazne vinovnike.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: