Podeli vest

Sin nedavno stradalog vođe ruske vojne formacije Vagner Jevgenija Prigožina, Pavel Prigožin (25), preduzima korake da preuzme komandu nad Vagner grupom, naveo je američki istraživački centar ISV.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko/File

Kako se navodi, on pregovara sa ruskom nacionalnom gardom Rosgvardijom o tome da se Vagner ponovo uključi u borbu u Ukrajini, saopštio je ISV pozivajući se na Telegram kanal povezan sa grupom, prenosi Skaj njuz.

Ovaj potez bi obezbedio alternativnog vođu komandantu Vagnera Andreju Troševu, koji je potpisao ugovor sa ministarstvom odbrane i koga je Vladimir Putin javno prihvatio, pridruživši mu se na sastanku prošle nedelje.

To ukazuje da su pojedini članovi Vagnera zainteresovani za okupljanje oko alternative koja je povezana sa Prigožinom, navodi ISV.

Rosgvardija je direktno podređena predsedničkoj administraciji, zbog čega je Putinovo javno prihvatanje Troševa i potčinjavanje Vagnerovih elemenata ruskom Ministarstvu odbrane vrednom pažnje.

“Ministarstvo bi u svakom slučaju moralo da obezbedi opremu i zalihe za velike, rekonstituisane snage pod Rosgvardijom, pošto Rosgvardija nema logističku infrastrukturu da to uradi sama”, navodi se.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: