Podeli vest

Organizacija je uvek bila važna, ali je u “ubrzanom” vremenu u kome živimo još važnija. Na sreću, postoje jednostavni pristupi koji nam mogu pomoći da uspostavimo red u svojim životima. Jedna takva tehnika je poznata kao “12-12-12”, a primjenjuje se kako bi se postigla bolja organizacija i sređivanje stana, ali i života uopšte.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Najbolje vreme za primenu tehnike “12-12-12” je upravo sada. Radi se o pristupu koji se temelji na tri osnovna koraka, svaki sa ciljem da poboljša vašu okolinu i olakša vašu svakodnevicu.

12 stvari za bacanje:

Svakog dana, posvetite nekoliko trenutaka kako biste identifikovali 12 stvari koje vam više nisu potrebne. To mogu biti predmeti koji se već dugo nisu koristili, koji su oštećeni ili koji jednostavno više nemaju svoju svrhu. Ovi predmeti mogu se baciti, donirati ili prodati. Postepeno oslobađanje prostora od nepotrebnih stvari omogućuje da vaša okolina postane preglednija i slobodnija.

12 stvari za donaciju

Pronađite 12 stvari koje su još uvek u dobrom stanju, ali vam nisu potrebne. Ove stvari možete donirati lokalnim organizacijama ili dobrotvornim ustanovama. Doniranjem ovih predmeta ne samo da olakšavate svoj prostor, već i pružate priliku drugima da imaju koristi od stvari koje više ne koristite.

12 stvari za vraćanje na svoje mesto

Ovaj korak se fokusira na organizaciju i vraćanje stvari na njihovo odgovarajuće mjesto. Identifikujte 12 stvari koje su trenutno izvan svog mesta i vratite ih tamo gdje im je mesto. Ovaj korak pomaže u održavanju reda i sprečavanju stvaranja nereda.

Primjenjivanjem ovih koraka svakodnevno, postepeno ćete primijetiti kako se vaša okolina mijenja.

Bez obzira da li se radi o vašem domu, radnom prostoru ili životnom okruženju, tehnika “12-12-12” vam može pomoći da uspostavite ravnotežu, smanjite stres i osećate se organizovanije.

Tehnika “12-12-12” ne samo da će vam pomoći da sredite svoj prostor, već će vam pružiti i osjećaj postignuća dok svakodnevno radite prema cilju organizacije.

Započnite sa malim koracima i promatrajte kako se vaša sredina transformiše u uređen i funkcionalan prostor koji odražava vaše ciljeve i potrebe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: