Podeli vest

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl biće pozvani na krunisanje kralja Čarlsa III, a organizatori planiraju da će oni biti prisutni na ovom istorijskom događaju, otkriva britanski tabloid San.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hari i megan
Foto: Tanjug/Kirsty O’Connor/Pool Photo via AP, File

Prema saznanjima britanskog lista, pretpostavlja se da će par biti na ceremoniji 6. maja, uprkos strahovima da bi mogli da zasene istorijski trenutak “nezgodnim ponovnim porodičnim okupljanjem”.

Kraljevska porodica se još uvek oporavlja od skandala zbog objavljivanja autobiografske knjige princa Harija “Spare” u kojoj je otkrio neke od najintimnijih detalja iz svog života i života kraljevske porodice, uključujući i rivalstvo sa princom Vilijamom.

Upućeni u organizaciju ceremonije rekli su za “San” da iz Bakingemske palate nije bilo nikakvog sugestija da se Hari i Megan isključe iz trodnevnog događaja kojim će biti obeleženo krunisanje Čarlsa III.

Uz pozivnice za 90-minutnu Vestminstersku opatiju, koje bi trebalo da budu poslate ovog meseca, dobro upućen izvor kaže da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa biti na listi od 2.000 gostiju kraljevske porodice, među kojima su brojni svetski lideri i visoki zvaničnici raznih zemalja.

„Oni će definitivno biti pozvani, a mi se baziramo na pretpostavci da će doći,” rekao je za britanski tabloid jedan od službenika uključen u planiranje krunisanja. On je dodao da se nada da će par stići u Veliku Britaniju pre 6. maja, kako bi se izbeglo da “prvi neugodni susret sa porodicom odvuče pažnju od istorijskog dana”.

Kako je naveo, u trodnevnoj ceremoniji biće upriličena serija povorki, a kralj će se dva puta pojaviti na balkonu palate. Nakon službe, novokrunisani kralj i kraljica supruga učestvovaće u velikoj svečanoj paradi poznatoj kao krunidbena povorka.

Ceremonija krunisanja kralja Čarlsa Trećeg biće održana 6. maja 2023. godine u Vestministerskoj palati, a pored njega biće krunisana i njegova supruga kraljica Kamila. Kralj Čarls Treći preuzeo je presto posle nedavne smrti kraljice Elizabete Druge.

Ovo će biti prva ceremonija krunisanja posle 70 godina, kada je u junu 1953. presto preuzela Elizabeta Druga.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: