Podeli vest

Pripadnici Vojske Srbije bili su najuspešniji na 69. Otvorenom padobranskom prvenstvu Srbije održanom ovog vikenda u Nišu u skokovima na cilj u ekipnom i pojedinačnom plasmanu najuspešniji bili su pripadnici Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ubedljivu pobedu u ekipnoj konkurenciji ostvarila je padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“, ispred ekipa Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Aero-kluba „Naša krila“ iz Paraćina.

U konkurenciji padobranaca iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske Nemačke, Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore prvo mesto je osvojio pripadnik 63. padobranske brigade vodnik Stevan Miletić, ispred kolege iz jedinice zastavnika prve klase Milana Svetozarevića.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila zastavnik prve klase Radmila Đurić, takođe iz 63. padobranske brigade.

Ovog vikenda je održano i Prvo CISM Balkansko prvenstvo u planinskom trčanju, na kojem je zlatnu medalju u muškoj konkurenciji osvojio vodnik Đuro Borbelj iz Prve brigade kopnene vojske.

On je prvi pretrčao stazu dugu osam kilometara u konkurenciji pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Odlični rezultati vojnih padobranaca i atletičara nastavak su uspešnih nastupa na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i pokazatelj visoke fizičke spremnosti pripadnika Vojske Srbije, stoji u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: