Viši sud u Beogradu danas je osudio Marka Tacića, Ivu Bukljaša i Jovana Bošnjaka, na kazne zatvora zbog optužbi da su pod silom i pretnjama pokušali od M.M. da iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine, a po nagovoru, kako se sumnja, Luke Cerovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Tacić je prvostepenom presudom osuđen na kaznu zatvora od godinu i po dana, Bukljaš na kaznu zatvora od godinu i tri meseca i Bošnjak na kaznu zatvora od godinu i sedam meseci.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Svi su osuđeni za krivično delo iznuda.

Sva četvorica okrivljenih su zbog mnogo težih krivičnih dela početkom novembra uhapšena i procesuirana pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) kao deo grupe poznate kao “Vračarci” pod mnogo težim optužbama i nalaze se u pritvoru.

U odnosu na Cerovića postupak razdvojen jer se nalazio u bekstvu, do 5. septembra 2022. godine kada se predao sudu.

Sumnja se da su od M.M. pokušali da iznude 15.000 evra tako što su ga 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila.

Kada je M.M. svojim kolima stigao do restorana u automobil su ušla trojica optuženih i uz pretnju replikom pištolja ga naterali da vozi i šumu u naselju “Radiofar”, gde su ga tukli rukama, nogama, replikom pištolja i granom, tražeći da im da zahtevani novac, istovremeno ga optužujući da je sa još dva NN prijatelja odgovoran za nestanak zlatnog lančića iz kuće J.Ž. pre 6 godina.

Pošto im je oštećeni, iz straha za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, rekao da pristaje da im preda pomenutu sumu, skinuli su mu zlatni lanac s vrata i zadržali vozilo, dok im ne donese novac.

Optuženi su uhapšeni dva dana kasnije, 10. oktobra 2019. godine, prilikom primopredaje novca u restoranu na Vračaru.

Optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal oni se terete da su kao članovi grupe “Vračarci” počinili više krivičnih dela. Kao vođe grupe Vračarci označeni su Nikola Vušović koji se nalazi u bekstvu i Uroš Pipevski koji je uhapšen u Portugalu, a grupa se sumnjiči za tri ubistva i pet pokušaja ubistva.

Cerović se tom optužnicom sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju, Bukljaš za dva krivična dela teško ubistvo u pokušaju i pomaganju i krivično delo teško ubistvo, Bošnjak za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, a Tacić za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: