Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da prihvata zahtev SAD i da za 48 sati odlaže meru izricanje kazni vozačima vozila koja imaju srpske registarske oznake.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

JARINJE
Foto: Bilten

“Zahvaljujem ambasadoru Hovenijeru na njegovoj posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtev za odlaganje za 48 sati izricanja kazni za nelegalne ”KM” (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja u naredna dva dana”, napisao je Kurti na Tviteru.

Prethodno je američki ambasador u Prištini Džef Hovenijer objavio da su Sjedinjene Američke Države zabrinute zbog toga što Beograd i Priština nisu postigli sporazum za rešenje krize na KiM.

“Mi smo od kosovske vlade zatražili da odloži za 48 sati primenu novčanih kazni, kako bi omogućila Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama dalje angažovanje strana na pronalaženju rešenja”, napisao je Hovenijer na Tviteru.

Kosovska policija juče je, nakon neuspešnih pregovora u Briselu, najavila da će danaspočeti da izriče novcacne kazne vlasnicima vozila sa srpskim registarskim tablicama.

Na Jarinju saobraćaj normalno, u blizini prelaza specijalci

Saobraćaj na administrativnom prelazu Jarinje jutros se odvija bez problema, nakon što je Priština za 48 sati odložila izricanje kazni za vozila sa srpskim registarskim tablicama sa početnim slovima gradova na KiM.

U blizini administrativnog prelaza sa strane Kosova i Metohije prisutni su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, javlja izveštač Tanjuga.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio je rano jutros na Tviteru da je prihvatio zahtev SAD i za 48 sati odložio početak izricanja novčanih kazni za vozače automobila sa registarskim tablicama gradova na KiM koje izdaje MUP Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: