Podeli vest

Maradona je 22. juna 1986. godine postigao dva čuvena gola protiv Engleske za pobedu Argentine (2:1) i plasman u polufinale. Prvi rukom, a drugi maestralnim prodorom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

maradona
Foto: Shutterstock

Lopta kojom je legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona postigao gol “božijom rukom” protiv Engleske na Mundijalu u Meksiku 1986. godine naći će se na aukciji narednog meseca, a očekuje se da bude prodata za sumu od 2,85 do 3,4 miliona evra, preneo je Gardijan.

Maradona je 22. juna 1986. godine postigao dva čuvena gola protiv Engleske za pobedu Argentine (2:1) i plasman u polufinale. Prvi rukom, a drugi maestralnim prodorom.

Lopta sa pomenute utakmice završila je kod glavnog sudije meča iz Tunisa Alija bin Nasera, koji smatra da je vreme da je vreme da ona bude podeljena sa svetom.

O Maradoninom golu rukom sudija Bin Naser rekao je da ga je pomoćnik izneverio.

“Nisam jasno video situaciju. Dva igrača, Šilton i Maradona, si mi bila okrenuta leđima. Prema insrukcijama FIFA pre početka turnira, pogledao sam ka pomoćniku za potvrdu gola. On je otrčao ka centru terena čime je potvrdio da bi gol trebalo da bude priznat. Posle utakmice selektor Engleske Bobi Robson rekao mi je: ”Uradio si dobar posao, ali je pomoćni sudija bio neodgovoran””, rekao je Bin Naser.

Dres Dijega Maradone sa pomenute utakmice protiv Engleske prodat je u maju ove godine za 8,5 miliona evra, što je u tom trenutku bila najviša cena ikada plaćena za neki dres koji je prethodno nošen na nekom sportskom takmičenju.

Rekord Maradoninog dresa srušio je dres Majkla DŽordana, koji je slavni košarkaš nosio tokom prvog meča NBA finala protiv Jute 1998. godine, a prodat je u septembru za 9,8 miliona evra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ