Podeli vest

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu sud je produžio za još 30 dana pritvor Urošu B. kojem se na teret stavlja da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, ranio 12 ljudi i pokušao da ubije još 20 ljudi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sud suđenje
Foto: Pixabay

Pored Uroša B. pritvor je produžen i njegovom ocu Radiši B, ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G. iz Kragujevca, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Više javno tužilaštvo je prethodne nedelje sudu podnelo optužnicu protiv Uroša B, njegovog oca Radiše B, ujaka Gorana G. i brata od ujaka Borisa G.

Uroš B. optužnicom se tereti za krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši B. se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.

Goran G. i Boris G. optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

S obzirom da Uroš B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora već je najveća moguća kazna 20 godina, što je tužilaštvo predložilo u optužnici.

Tužilašto je predložilo i da se njegov otac osudi na kaznu zatvora od 20 godina, dok je za Gorana G. i Borisa G. predložena kazna zatvora od po šest godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: