Podeli vest

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima nezadovoljni, između ostalog zbog nelojalne konkurencije zemalja izvan Evropske unije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO/Nicolas Mollo (STR)/Tanjug

Ranije ove godine farmeri su nedeljama blokirali saobraćajnice u zemljama širom EU, žaleći se na rastuće troškove i poreze, birokratiju, preterane ekološke namete i nepravednu konkurencijom zemalja izvan EU koje izvozi jeftine prehrambene proizvode, prenosi Rojters.

Francuski i španski farmeri su koristili desetine traktora da blokiraju obe strane granice na autoputu AP-8 u Baskiji i na autoputu AP-7 u Kataloniji.

“Pošto imamo evropske izbore, videćemo da li su naši političari ozbiljno shvatili poljoprivrednike i da li slušaju naše zahteve”, rekao je za britansku agenciju jedan španski farmer.

Višenedeljni protesti poljoprivrednika primorali su u maju EU da za šest meseci produži subvencije poljoprivrednicima.

“Važno je (održati protest) jer poljoprivrednicima je teško u Francuskoj, zapušteni su oko 20 godina ili čak i duže. A mi hranimo narod”, poručio je jedan francuski farmer.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…