Nekoliko stotina građana okupilo se danas na gradskom trgu u Gradačcu, dan nakon svirepog zločina Nermina Sulejmanovića koji je ubio tri osobe, među kojima je i njegova nevenčana supruga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo

Okupljeni su poručili da žive u strahu jer ih sistem, kako kažu, ne štiti od osoba kao što je Sulejmanović.

Oni su pozvali nadležne na odgovornost. Nosili su transparente na kojima je između ostalog pisalo “Bojala sam se za sebe i dete”, “Stop nasilju nad ženama”, “Tražimo odgovornost gradonačelnika i policije”, prenose Nezavisne novine.

Takođe, nose i smrtovnicu sa porukom: “Žena, supruga, majka. Ubijena jer je prijavila nasilje. Gradačac, 11.08.2023. Ožalošćeni: Građanke i građani BiH.”

Nermin Sulejmanović je u petak iz pištolja u Gradačcu najpre usmrtio svoju nevenčanu suprugu i dva muškarca, oca i sina, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Sulejmanović je, navodi se, ranio jednog policajca, kao i još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Iz Uprave policije Tuzlanskog kantona je potvrđeno da je Sulejmanović nakon identifikacije i opsežne potrage izvršio samoubistvo.

U Gradačcu proglašena trodnevna žalost nakon zločina

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost nakon što je Nermin Sulejmanović ubio troje ljudi, više osoba ranio, a potom izvršio samoubistvo.

Gradonačelnik ove lokalne zajednice Edis Dervišagić rekao je da je odluku o proglašenju trodnevne žalosti donelo Gradsko veće Gradačca na hitnoj sednici i da će biti na snazi od sutra do 14. avgusta, prenosi Srna.

“Na proširenoj sednici Kolegijuma učestvovao je i kantonalni ministar unutrašnjih poslova koji nas je obavestio da je ovo izlovani incident i da je bezbednosna situacija zadovoljavajuća”, rekao je Dervišagić. On je najavio da će danas biti održana sednica veća na kojoj će biti reči o narednim koracima, prenose federalni mediji.

Nermin Sulejmanović iz Gradačca, osumnjičen da je iz pištolja ubio tri osobe i ranio tri, počinio je samoubistvo, potvrdio je portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzla Admir Arnautović.

Sulejmanović je ubio bivšu suprugu i dva muškarca (otac i sin), i ranio policajca, još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Ko je brutalni ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović?

Nermin Sulejmanović koji je ubio svoju suprugu i još nekoliko ljudi u Gradačcu od ranije je poznat organima gonjenja. On u dugogodišnjoj kriminalnoj karijeri ima niz teških dela.

Tokom 2016. godine za njim je Kantonalni sud u Tuzli raspisao međunarodnu poternicu zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem.

Najpoznatiji je po tome što je 2014. godine uhapšen u velikoj policijskoj akciji ‘Nikita’ skupa s još 10 dilera.

Oni su pokušali prokrijumčariti čak 806 kilograma trave iz BiH za Hrvatsku. Organizator svega je bio Albanac Gjovalin Vuksanaj. Ranije, 2014. godine, je bio uhapšen u Gradačcu kao član kriminalne grupe Emira Kodžage.

Na teret im je stavljeno da su se godinama bavili trgovinom droge. Sulejmanović je više puta privođen radi tuča i nasilničkog ponašanja, a na društvenim mrežama je objavljivao i svoje slike na kojima se vidi kako ga policija vodi s lisicama. Osim kriminalnog, Sulejmanović ima i sportsku pozadinu.

Prošlog leta je u Pragu osvojio prvo mesto u bodibilding takmičenju. U pitanju je bilo međunarodno takmičenje IFBB diamond cup, piše sarajevski portal Raport.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: