Podeli vest

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu podnelo je optužni predlog zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva protiv M.P, a Južne vesti saznaju da je reč o Miroljubu Petroviću

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SUĐENJE
Foto: Pixabay

Osnovno javno tužilaštvo podnelo je osnovnom sudu u Leskovcu optužni predlog zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva protiv M.P. iz Petrovca, saopšteno je na sajtu tog tužilaštva.

Okrivljeni M. P. se tereti da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više ljudi.

Na sajtu leskovačkog Osnovnog javnog tužilaštva navodi se da su među oštećenima sada i pokojni S.P. iz Skoplja i pokojni B. M. iz Novog Sada.

Kako Južne vesti saznaju u Osnovnom sudu, reč je o Miroljubu Petroviću, pseudo akademiku i jednom od najpoznatijih antivaksera, široj javnosti poznatom po rečenici “Ideš pod mač bato”, a koji je gostovao po brojnim televizijama sa nacionalnom frekvencijom gde je izmejdu ostalog bio suočen sa sestrom pokojnog Slavča Petrova (31) iz Skoplja.

Oni podsećaju da je ostupak prvi put pokrenut 2019. godine zbog sumnje da se Petrović bavio nadrilekarstvom i debelo naplaćivao usluge u svom Centru za zdravstveni oporavak koji se nalazi u selu Petrovac u blizini Leskovca, a Više tužilaštvo ga je teretilo za teško delo protiv zdravlja ljudi.

U međuvremenu, kako navode Južne vesti, slučaj je iz Višeg prebačen u Osnovno tužilaštvo.

Petrović je široj javnosti poznat po recenici “Ideš pod mac bato”, dok je u medijima poznat po stavovima da je škola “debilana” i da ne treba pohadati redovnu nastavu, kao i da decu ne treba vakcinisati.

Imao je i objašnjenje kako se rešiti problem dilera, pedera i Žena u crnom.

Mediji navode da ovo inace nije prva prijava protiv Petrovića. On je bio i jedan od 43 ljudi navedenih u krivicnoj prijavi za izazivanje panike i nereda zbog javne agitacije protiv vakcinisanja dece.

Za “nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo” Miroljubu Petroviću, koji je “tvrdi da je doktor filozofije”,preti novčana ili zatvorska kazna do tri godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: