Podeli vest

Danas su se u Regulatornom telu za elektronske medije (REM) predstavile i televizije Prva, B92 i TV2.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rem
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

U okviru niza javnih razgovora o dozvolama za nacionalne frekvencije radijskih i TV stanica, danas su se u Regulatornom telu za elektronske medije (REM) predstavile i televizije Prva, B92 i TV2.

Programska direktorka TV Prva Katarina Pavlović rekla je da ta televizija uspešno posluje već 16 godina, sa fokusom na komercijalnom i zabavnom programu, kao i da je odlikuje profesionalizam i objektivnost.

Ona je naglasila da će u predstojećem periodu, fokus TV Prve televizije biti na domaćim serijama i premijernom programu, koji će podrazumevati dokumentarne, naučno-obrazovne i informativne sadržaje, a posebnu pažnju će posvetiti programu za decu.

Navela je da je TV Prva uložila oko četiri miliona evra u modernizaciju opreme, prostorne kapacitete i produkciju, dodajući da televizija sarađuje sa kulturnim društvima i institucijama, kao i sa humanitarnim organizacijama, i na taj način pomaže građanima širom zemlje.

Na pitanje članice REM-a Judite Popović zašto se Prva opredelila za opšte medijske usluge, s obzirom na to da je u programu televizije najviše zastupljen informativno-zabavni program, a da je dokumentarnog sve manje, dok su naučno-obrazovni i dečji sadržaji svedeni na minimum, Pavlović je rekla da je taj program zastupljen u okviru 7,5 do osam sati kolažnog programa kroz Jutarnji program i 150 minuta, ali da nisu posebno označeni.

Najavila je da će Prva u svoj program uvrstiti i rijaliti programe, koji neće biti ograničenog prostora, već će biti koncipiran kao takmičenje u kuvanju ili porodičnom fitnesu.

Pavlović je, takođe, predstavila i program televizije B92, sa glavnim i odgovornim urednikom Draganom Karadzićem.

“Televizija B92 postoji 22 godine i rasadnik je novinarskih kadrova i kvalitetnih sadržaja”, poručio je Karadžić, a Pavlović dodala da B92 ima mlađu ciljnu grupu.

Naglasila je da će B92 nastojati da vrati publiku kroz prateće medijske forme – sinergiju portala i televizije, dodajući da će akcenat biti na stranim serijama, kao i na programskim minijaturama sa najrazličitijim temama i emisijama.

Dodala je da je mnogo uloženo i u modernizaciju TV B92, koja podrazumeva nove tehnologije i HD projektovanje.

Elaborat TV2 televizije predstavio je direktor TV2 Grupe i TV2 Grupe u Srbiji Pavel Stančev, koji je rekao da je njegova kompanija prva privatna televizija u Mađarskoj koja postoji već 25 godina, da imaju nacionalnu frekvenciji i toj zemlji, kao i u Sloveniji.

Kazao je da će ukoliko TV2 dobije nacionalnu frekvenciju u Srbiji objektivno izveštavti o svim aktielnostima iz sveta i regiona, ali i plasirati sadržaje interesantne domaćoj publici.

“Ovde ćemo biti Srbi, a ne Mađari”, poručio je Stančev.

On je rekao i da će program biti informativnog, kulturno-obrazovnog i umetničkog sadržaja, koji ispunjavaju najviše evropske standarde.

Na pitanje predsednice REM-a Olivere Zekić da objasne kako i kada su planirali da obezbede prostorne kapacitete za televiziju, Stančev je objasnio da je firma potpisala ugovor o prostornom zakupu, koji će biti važeći ukoliko televizija dobije nacinalnu frekvenciju i da će program u tom slučaju početi da se emituje za tri meseca.

Na pitanje drugih članova komisije na kom će se jeziku program emitovati i da li će na pravljenju umetničko-istorijskog sadržaja biti angažovani i srpski stručnjaci, Stančev je kazao da će program namenjen srpskoj publici i na srpskom jeziku, kao i da će biti angažovani svi kadrovi iz Srbije od novinara, preko lektora i kritičara, do tehničkog osoblja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: