Podeli vest

Na aerodromu u Helsinkiju ne meri se samo vaš kofer: finska avio-kompanija Finnair meri svoje putnike pre nego što polete.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Uobičajeno je da avio-kompanije stave vaš prijavljeni prtljag na vagu pre polaska – to obezbeđuje da se težina ravnomerno rasporedi u avionu (otuda i doplata za višak prtljaga) i da se na ruti ne koristi više kerozina nego što se naplaćuje. Avio-kompanije iz Koreje i Novog Zelanda počele su da vagaju svoje putnike iz istih razloga. Finnair je sada prva evropska avio-kompanija koja je sledila taj primer.

Prva vožnja trajaće do kraja februara, a drugo merenje će se obaviti na aerodromu u Finskoj od aprila do maja. Putnici mogu dobrovoljno i anonimno da evidentiraju svoju težinu i težinu svog ručnog prtljaga. Bićete upitani o vašim godinama, polu i klasi putovanja koju ste rezervisali.

Ali Satu Munuka , šef zemaljskih procesa u Finnairu, kaže: „Ne tražimo, na primer, broj rezervacije. Prikupljeni podaci ni na koji način nisu povezani sa ličnim podacima naših klijenata.“

To ne mora biti slučaj. Avio-kompanija koristi prikupljene podatke da odredi prosečnu težinu svojih gostiju. Ovo ima za cilj da spreči preopterećenje aviona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ