Podeli vest

Dok većina nas teži da postigne više u životu i bude uspešan, samo nekolicina je u stanju da ispuni svoje snove.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

PSIHOLOZI SAVETUJU
Photo: Shutterstock

Bilo da je u pitanju nedostatak motivacije, resursa ili plana, ili previše odugovlačenja – razlozi za neuspeh mogu biti mnogi. Međutim, ako želite da budete uspešni i spremni ste za naporan rad koji je za to potreban, Magazin Tajms Indija sumira kompletan vodič psihologa o tome kako da promenite svoj život za samo tri meseca.

Ne postoji sigurno pravilo ili raspored za uspeh, ali ono što je navedeno u nastavku može vam pomoći da transformišete svoj život. Ideja je da razbijete svoj krajnji cilj na manje i izvodljive zadatke tako da možete izgraditi navike da budete uspešni u periodu od tri meseca.
I tako, delimo ciljeve na tri dela: dnevni, nedeljni i mesečni.

Dnevni zadaci da bi bili uspešni:

  1. Izbegavajte društvene mreže između 21 i 9 ujutru. Posle posla (tj. 17 ili 18 časova) uložite svoje vreme u čitanje ili učenje nove veštine. Takođe uključuje spavanje do 22 sata i buđenje u 5 ili 6 ujutro. Ovo ne samo da bi vam pomoglo da unapredite svoje znanje, već i da se napunite za sledeći dan. Nije ni čudo, zaista se kaže da je ono što radite između 17:00 i 9:00 ujutru jednako važno koliko i koliko ste produktivni tokom svog radnog vremena od 9:00 do 17:00.
  2. Odvojite 30 minuta za sebe svakog jutra za brigu o sebi. Ovo uključuje vežbanje ili jogu, meditaciju i provođenje nekog vremena na suncu – sve to bi poboljšalo vaše raspoloženje i učinilo da danmožete zapoćeti pozitivno.
  3. Svako jutro i veče istegnite se 10 minuta. Ovo će vam pomoći da se opustite mentalno i fizički.
  4. Ostanite hidrirani tokom dana pijući najmanje 2 do 4 litre vode.

Nedeljni zadaci za uspeh:

  1. Imajte jedan veče nedeljno sa svojim partnerom kako biste se povezali na dubljem nivou. Oni koji su singl mogu provesti kvalitetno vreme sa sobom ili svojim bliskim prijateljima i porodicom. Ovo će vam pomoći da negujete bliske veze i učiniće vas emocionalno povezanim s drugima, čime poboljšavate svoj život.
  2. Imajte barem jedan dan nedeljno bez griže savesti kada ćete napraviti digitalni detoks. Ovo će vam pomoći da se potpuno opustite i čak povećate svoju kreativnost.

Mesečni zadaci za uspeh:

  1. Imajte jedan dan mesečno za raščišćavanje prostora – bilo kod kuće ili na radnom mestu. Ovo će vam pomoći da ostanete organizovani i produktivni.
  2. Imajte jedan vikend mesečno potpuno slobodan od posla. Ovo će vam pomoći da se odvojite, opustite i potpuno osvežite, čime povećavate vašu produktivnost i kreativnost.
  3. Imajte jedan dan mesečno samo za fokusiranje na vaše blagostanje – bilo fizičko, emocionalno ili mentalno.

Iako ovi dnevni, nedeljni i mesečni zadaci izgledaju veoma jednostavno, njihovo striktno pridržavanje može vam pomoći da promenite svoj život na bolje. Oni će vam pomoći da rastete i unapređujete se fizički, mentalno i emocionalno, čime doprinosite vašem celokupnom razvoju kao osobe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: