Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Moskovljanima Dan grada i poručio da Rusija, uprkos mnoštvu izazova, ide napred.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/File

On je, na obeležavanju 876. godišnjice ruske prestonice, dodao da Rusija ostvaruje sve svoje planove i nijedan program nije redukovan. Stigavši na svečani koncert u park „Zarjadje“, ruski predsednik je istakao da prestonica adekvatno odgovara na nove izazove, prenosi Sputnjik.

„Istovremeno, ni korak ne odstupamo od realizacije naših velikih razvojnih programa. Postoji zaista mnogo izazova koje prevazilazimo. Ali, mi idemo napred, razvijamo se”, poručio je Putin. Ruski lider je ocenio da je Moskva od trenutka osnivanja „uvek bila pouzdana odbrana i čvrst oslonac za celu rusku državu“.

Prema Putinovim rečima, Rusija danas brani i potvrđuje svoj suverenitet, a kao i stanovnici svih regiona zemlje, Moskovljani se odvažno bore u zoni specijalne vojne operacije, dok zaposleni u moskovskim preduzećima daju ogroman doprinos obezbeđenju odbrambenog potencijala.

On je takođe podsetio da je prestonica preuzela pokroviteljstvo nad Donjeckom i Luganskom i sprovodi kompleksan rad na obnovi infrastrukture u pogođenim regionima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ