Podeli vest

Ljudi u Donjeckoj i Luganskoj narodnoj republici, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, dugi niz godina se bore za pravo da budu sa Rusijom, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Vladimir Putin
Foto: Shutterstock

„Dugi niz godina su živeli u apsolutno drugačijim uslovima regionalne i opštinske vlasti, koji nisu slični ruskim“, rekao je Putin na sednici Saveta za lokalnu samoupravu.

Ruski predsednik je poručio da opštine treba da znaju potrebe svake porodice učesnika specijalne vojne operacije i da im pruže stvarnu pomoć, prenosi RIA novosti.

“Ovakav pristup poslovanju je posebno važan kada se pruža podrška porodicama učesnika specijalne vojne operacije. Posebnu ulogu ovde imaju opštine i njihovi zaposleni. Neophodno je poznavati potrebe i zahteve svake takve porodice. Želim da istaknem ovo,svakoj takvoj porodici pružite aktivnu, stvarnu pomoć kako bi naši vojnici bili spokojni za svoju decu, supruge, roditelje“, poručio je Putin. Kako je istakao, mnogi predstavnici opština su se dobrovoljno prijavili i otišli ​​u zonu specijalne vojne operacije, čime su pokazali primer privrženosti otadžbini i njenim interesima.

„Sada brane naše istorijske teritorije, štite narod, stanovnike tih teritorija“, rekao je Putin.

On je pozvao zaposlene u lokalnoj samoupravi da pruže neophodnu pomoć stanovnicima novih regiona i istakao potrebu poboljšanja mehanizama za podršku najboljim praksama upravljanja opštinama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ ODBRANIO TITULU NA VIMBLDONU

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je drugi uzastopni pehar na Vimbldonu pošto je u reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo pobedio Novaka…