Podeli vest

Rusija trenutno ne planira zauzimanje Harkova, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije je na pres konferenciji u kineskom gradu Harbinu, tokom dvodnevne posete Kini, rekao da ruske trupe kod Harkova svakodnevno napreduju, strogo po planu, prenosi RIA Novosti.

Putin je rekao da odgovornost za ono što se dešava u pravcu Harkova snose Oružane snage Ukrajine, navodeći da je Rusija prinuđena da stvori sanitarnu zonu bezbednosti zbog toga što ukrajinska vojska granatira stambene delove Belgoroda.

Istakao je da Rusija nikada nije odbila da pregovara sa Ukrajinom, ali da je sada neophodno razumeti sa kim može da se pregovara i ko je od poverenja. Prema rečima Putina, Moskva ”nikada nije odbila da pregovara”, već su se ukrajinski političari ”povukli iz pregovaračkog procesa“ čim su ruske trupe povučene iz Kijeva.

”Bili smo prevareni. Sada moramo da shvatimo sa kim i kako treba da pregovaramo, kome i u kojoj meri možemo da verujemo”, rekao je Putin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…