Rusija se zalaže za očuvanje suvereniteta Srbije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji predaje akreditivnih pisama stranih ambasadora

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin
Foto: Shutterstock

„U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se pre svega na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo srpskim prijateljima sveobuhvatnu podršku u očuvanju legitimnih prava i interesa Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta“, rekao je Putin, prenosi RIA Novosti.

Putin je istakao da Rusiju i Srbiju povezuju odnosi strateškog partnerstva zasnovani na tradiciji prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti bratskih naroda.

“Sa predsednikom Vučićem redovno razmatram na ličnim sastancima i u telefonskim razgovorima ključna pitanja daljeg razvoja saradnje. Cenimo želju srpskih prijatelja da vode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni i nastavićemo da radimo zajedno na produbljivanju političkog dijaloga, širenju saradnje u ekonomiji, trgovini, naučnoj, tehničkoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi”, rekao je Putin.

Napomenuo je i da će Rusija podržati Srbiju u odbrani njenih prava i interesa.

Ceremoniji predaje akreditivnih pisama stranih ambasadora je prisustvovao i ambasador Srbije u Moskvi Momčilo Babić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: