Podeli vest

Bivši ukrajinski teniser Sergej Stahovski izjavio je danas da najbolji srpski teniser Novak Ðoković neće reći ništa što je suprotno mišljenju vlasti u Srbiji ili što bi moglo da naruši njegov imidž.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Novak Đokovic
Foto: Shutterstock

Stahovski je na taj način kritikovao srpskog tenisera jer se nije svrstao na stranu Ukrajine u ratu sa Rusijom.

“Novak Ðoković ne iznosi stav koji može da naruši njegov imidž. Voli da bude voljen u svojoj zemlji. Nije u stanju da kaže nešto što je suprotno mišljenju vlasti u Srbiji i većine naroda”, izjavio je Stahovski, a preneo portal Sport.ua i brojni ukrajinski mediji.

Stahovski je pomenuo i Švajcarca Rodžera Federera, rekavši da je on iskreno apolitičan.

“Jedini koji je iskreno apolitičan i koji zna kako da se ponaša u ovakvim trenucima je Rodžer Federer. On je neutralan, ne odgovara na ovakva pitanja. Neka bude da je uradio dovoljno jer je skupio dosta novca i smestio ukrajinsku decu u kampove u Švajcarskoj”, izjavio je Stahovski.

Bivši ukrajinski teniser tako je promenio mišljenje o Novaku Ðokoviću, koji je bio jedan od prvih tenisera koji mu je pružio podršku na početku ratnih dešavanja u Ukrajini.

“Stako, kako si? Jesi li na frontu? Mislim na tebe i nadam se da će se sve smiriti brzo. Molim te, javi mi koja je najbolja adresa da pošaljem pomoć. Finansijsku pomoć i drugu takođe”, glasila je tada poruka koju je Stahovski dobio od Novaka i podelio na društvenim mrežama.

Stahovski je od prvog dana sukoba Rusije i Ukrajine aktivno uključen u medijski rat i trudi se da na sve načine ocrtni Rusiju, a u jednom trenutku je obukao i uniformu i krenuo na front.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: