Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija neće odustati od ciljeva “specijalne vojne operacije”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin
Foto:Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/File

“Zapad ne odustaje od svoje strategije obuzdavanja Rusije i svojih agresivnih ciljeva u Ukrajini. Ali, mi takođe nećemo odustati od svojih ciljeva specijalne vojne operacije”, istakao je Putin na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane.

Prema njegovim rečima, ruske snage imaju inicijativu i rade ono što smatraju potrebnim, prenosi RIA Novosti. On je ocenio da Ukrajina trpi velike gubitke i da je u velikoj meri potrošila svoje rezerve, pokušavajući da svojim, kako je rekao, “pravim gospodarima, pokaže bar neke rezultate svoje takozvane kontraofanzive”.

Putin je ponovio da Zapad nastavlja da vodi hibridni rat protiv Rusije, da snabdeva Ukrajinu obaveštajnim informacijama u realnom vremenu i dostavlja joj oružje.

“U poslednje vreme naglo je povećana aktivnost vojnog bloka NATO-a u celini. Značajne snage iz Sjedinjenih Država, uključujući i avione, raspoređene su na naše granice, a povećan je i broj trupa Alijanse u istočnoj i centralnoj Evropi”, rekao je Putin. Prema oceni Putina, Zapad više ne skriva svoju agresivnu prirodu.

“Agresivna priroda bloka više se ne krije iza odbrambenih formulacija… Doktrinarni dokumenti SAD direktno sadrže tvrdnje o globalnoj superiornosti”, rekao je Putin.

Dodao je da je u sukobu u Ukrajini srušen mit o neranjivosti zapadne vojne tehnike. Putin je naveo da je neophodno i dalje održavati borbenu gotovost strateških snaga na visokom nivou jer je u trenutnoj globalnoj situaciji uloga nuklearne trijade značajno porasla.

Predsednik Rusije je najavio da će do kraja godine na borbeno dežurstvo biti stavljeno 15 lansera raketnih sistema “Jars” i “Avangard”. Dodao je da je potrebno povećati proizvodnju visokopreciznih raketa i dronova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: